10:30 / 01.05.2021.

Autor: HRT/Hina

Osječko-baranjska županija: 97 novopozitivnih i četvoro preminulih

Testiranje na koronavirus u Osijeku

Testiranje na koronavirus u Osijeku

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus testirano je 386 uzoraka od kojih je 97 bilo pozitivno, a umrle su četiri osobe, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Kako navode, na području Osijeka su 44 novopozitivne osobe, sedam ih je u Đakovu, šest u Belom Manastiru, pet u Čepinu i po četiri u Valpovu i Donjem Miholjcu. Po tri novopozitivne osobe bilježe na području Našica i Darde te po dvije u Belišću, Semeljcima, Petrijevcima, Petlovcu, Koški, Bilju i Gorjanima. Po jedna novopozitivna osoba je na području općina Vladislavci, Draž, Levanjska Varoš, Đurđenovac, Feričanci, Drenje i Čeminac.

Na bolničkom liječenju su 142 osobe. Njih 112 liječi se u KBC-u, od kojih je 36 na respiratoru . U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata. U zadnja 24 sata preminule su četiri osobe u dobi od 60 do 86 godina. Na području županije u samoizolaciji je 1928 osoba, priopćio je Stožer.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili poštivanje mjere samoizolacije kod 19 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje. Obavili su i nadzor 128 objekata i nije bilo kršenja mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!