Uskrs obitelj Dražetić u novom domu

16.04.2022.

20:02

Autor: Marisabel Majić/Dnevnik/HRT

Uskrs obitelj Dražetić u novom domu

Uskrs obitelj Dražetić u novom domu

Foto: Dnevnik / HRT

Osmeročlana obitelj Dražetić iz općine Orle, nedaleko od Velike Gorice, živjela je u lošim uvjetima, u zapuštenoj i premaloj kući koja nije ni bila njihova. Nakon pokrenute humanitarne akcije i objavljenog priloga u našem Dnevniku, zahvaljujući dobrim ljudima, njihov se život promijenio. 

Nakon mnogih Uskrsa dočekanih u ovoj poluruševnoj staroj, vlažnoj kući - obitelj Dražetić ovaj će proslaviti u novom domu.

- Nestvarno, ne vjerujemo, još sanjamo. Ne spavamo, mislimo da sanjamo, ne znamo da smo se probudili, ne znamo kao objasnit ovu sreću i veselje, rekao je Stipo Dražetić.

Sada napokon imaju kuhinju, čitav krov i dovoljno velik prostor za sve njih.

- Sad se izgubimo i u dvorištu i u kući, dodao je Stipo.

Nitko od šestero djece roditeljima nije vjerovao.

- Ja sam došla doma, oni su meni rekli i ja sam im rekla da oni lažu. Imam svoju sobu, ljepše je, ne moram se gurati s nikim, općenito ima više prostora, rekla je Gabrijela Dražetić.

Zahvaljujući dobrim ljudima i Slavici koja je pokrenula akciju, prikupljeno je i više od potrebnog iznosa.

- To je bilo puno emocija i jasno vam je zašto ste to radili, jer ste vidjeli da su ta djeca sretna i da žive negdje gdje imaju priliku za bolju budućnost, rekla je organizatorica humanitarne akcije Slavica Parlov Horvat.

- Nas jednostavno boli kada netko nije u dobroj situaciji i gledamo da pomognemo onoliko koliko možemo, rekao je donator Darko Ivanković.

Iako su i više nego zahvalni na svemu, ipak im je najvažnije da su svi zajedno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!