14:35 / 07.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Osnovana nova stranka - Fokus

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Fokus je stranka političkog centra kojoj je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene, poručuju iz stranke.
Hrvatska je u subotu dobila novu stranku, Fokus, na osnivačkoj skupštini za njenog je predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.

Za zamjenika predsjednika izabran je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

Četiri su ključne mjere koje će biti u fokusu nove stranke: ukidanje poreza na dohodak, ukidanje poreza na reinvestiranu i zadržanu dobit, porez na isplaćenu dobit 15 posto, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji za petinu te prilagodba klimatskim promjenama.

- Fokus je stranka političkog centra kojoj je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i poduzetni političari osnovali su novu stranku kako bi na jednom mjestu okupili ljude koji tako vide razvoj Hrvatske, priopćili su iz nove stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!