Požari automobila na Cresu inicirani zapaljivom tekućinom

12.04.2023.

Zadnja izmjena 21:10

Autor: HRT/Ivana Perić/B.B.B.

Zapaljeno policijsko vozilo na Cresu

Zapaljeno policijsko vozilo na Cresu

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Protekle noći na području grada Cresa zapaljeni su automobili u vlasništvu dvojice policijskih službenika. U jednom je slučaju vatra zahvatila još dva vozila. Očevidom je utvrđeno da da je uzrok ljudska radnja, a požari su inicirani zapaljivom tekućinom, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

To je već treći sličan slučaj u posljednjih nekoliko dana, nakon što je u Osijeku zapaljen automobil poznate sutkinje, a u Splitu - vozilo državnog inspektora. 

Očevid, kojeg su obavili policijski službenici i protupožarni inspektor, dovršen je u srijedu poslijepodne. Oštećena su četiri vozila riječkih registracijskih oznaka. Požar je zapaljen na automobilima Mahindra i Škoda, a požar sa Škode proširio se na još dva automobila parkirana u blizini, Suzuki i BMW. Ukupna materijalna šteta će se utvrditi naknadno, priopćila je policija. 


Miran san stanovnika Ulice Put brajdi naglo je prekinut noćas poslije ponoći požarom automobila policijskog službenika Dalibora Blaževića. Samo nekoliko sati poslije, oko 4 ujutro, izgorjelo je i vozilo načelnika policijske postaje Lošinj Josipa Gazelja.

Ima li ovaj događaj veze sa Osijekom i Splitom?


Požar je, kažu očevici - bio dosta velik. Josip Pope, ravnatelj creske osnovne škole, koji živi u susjedstvu još je u šoku. Sličan događaj ne pamti, a stanovnici Cresa su u šoku, čudi ih što se nešto tako moglo dogoditi u mirnom mjestu.


Iako je prošlo više od 12 sati od nemilog događaja stanovnici Ulice Put brajdi su u šoku, uglavnom ne žele stati pred kamere i pitaju se ima li ovaj događaj iz mirnog Cresa veze sa Splitom i Osijekom.


- Ne bih rekao da je to povezano, ali činjenica da se takvi stvari događaju periodično u Hrvatskoj bi trebala zabrinuti one koji se ovim stvarima bave i koji bi se time trebali baviti na sudstvenoj razini, kaže gradonačelnik Cresa Marin Gregorović.


Požari inicirani zapaljivom tekućinom


Poslijepodne je dovršen policijski očevid kojim je utvrđeno da su požari inicirani zapaljivom tekućinom, a nastavlja se kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica. To u Cresu i očekuju kako bi se što prije smirili uznemireni građani. 

Požari ugašeni, ozlijeđenih nije bilo


Požar na prvom automobilu bio je netom nakon ponoći u creskoj ulici Put Brajdi 15. Požar na drugom automobilu buknuo je oko 4 sata ujutro, na susjednoj adresi Put Brajdi 7. Na toj adresi, požar je navodno zahvatio i dva susjedna automobila.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske navode da je u tijeku je intenzivno postupanje policije kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice izbijanja požara na osobnim vozilima parkiranim na području grada Cresa. Riječ je o osobnim vozilima u vlasništvu dvojice policijskih službenika.

Požari su ugašeni, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policija će danas tijekom dana u suradnji s protupožarnim inspektorom na mjestima izbijanja požara obaviti očevid po završetku kojeg će biti više informacija o ovim događajima.

- Policija prikuplja sva korisna saznanja, informacije, kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tih događaja te uzroci izbijanja požara - što bi trebalo biti utvrđeno i samim očevidom, istaknula je glasnogovornica PU primorsko-goranske Ankica Kolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!