13:25 / 18.02.2018.

Autor: mm/HRT

Osobno vozilo podletjelo pod vlak, dvije osobe smrtno stradale

Ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednih 10 godina na ovom prijelazu, s današnjim danom poginulo je pet osoba.
Teška prometna nesreća u Donjem Zvečaju, nedaleko od Duge Rese. Mladi par poginuo je kada je na njihov automobil na pružnom prijelazu naletio teretni vlak. Željeznički promet na tom području bio je prekinut sve do kasnih popodnevnih sati.

Istraga je pokazala da je semafor ispravno radio, odnosno da je označio dolazak vlaka.Policija i županijsko odvjetništo istražuju što se dogodilo. Pridružila im se i inspekcija Hrvatskih željeznica. U vlaku postoji tahograf pa će se utvrditi i njegova brzina.

U posljednih 10 godina na ovom prijelazu, s današnjim danom poginulo je pet osoba.

Svih ovih godina mještani uporno žele fizičku prepreku na prijelazu - brklju. A ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potvrdio je da bi ju uskoro mogli i dobiti. Donijeli smo nacionalni program i osigurat ćemo sredstva i sigurno već ove godine krećemo u realizaciju kritičnih crnih točaka u Hrvatskoj, rekao je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!