Ostalo je još malo do povijesnog otvorenja Pelješkog mosta

18.07.2022.

20:14

Autor: HRT/IMS

Pelješki most

Pelješki most

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Prva će vozila i to u špici turističke sezone proći Pelješkim mostom. Od sljedećeg utorka pušta se u promet - nadmorska poveznica našeg krajnjeg juga s ostatkom Hrvatske - duga 2404 metra, visoka 55 te široka 21 metar.

Tehnički pregled obavlja se cijelo vrijeme. Ovih dana trebala bi stići i uporabna dozvola.

- Danas smo primijetili da se na dijelu pristupnih cesta radi i na popratnoj signalizaciji. Postavljene su ploče koje pokazuju smjer na otoke i okolna mjesta, a rade se i finalna uređenja okoliša uz pristupne ceste, rekla je za središnji Dnevnik Mateja Delija.

- Otvorenje je 26. srpnja, a trajat će cijeli dan. Najzanimljiviji dio trebao bi biti prolazak Rimčeve Nevere koja bi se ne sredini mosta trebala susresti s trostrukim europskim prvakom Nikom Pulićem i njegovim automobilom. Bit će tu i popratni glazbeno-scenski program, dodala je Delija.

Promet za automobile bit će moguć tek nakon završetka svečanosti, negdje oko ponoći.

- Ja ću taj dan osobno doći kleknuti na most i pokloniti se svima koji su ugradili svoju ljubav i svoj trud u tu velebnu građevinu koja je besmrtna, kaže Vicko Goluža iz Komarne.

- Mještani Komarne prave veliki doček, kao i mi sami ovdje i svi ljudi dobre volje su pozvani na taj doček. Neka dođu, neka pogledaju - to će biti velika svečanost i mislim da je to budućnost Hrvatske, kaže Martin Vuica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!