Oštar odgovor JANAF-a na tvrdnje Dragana Kovačevića

22.04.2023.

17:29

Autor: HRT/IMS

Iz priopćenja Janafa

Iz priopćenja Janafa

Foto: HTV / HRT

Nakon što je bivši direktor JANAF-a i Uskokov optuženik Dragan Kovačević u svom priopćenju napao premijera Andreja Plenkovića, koji ga je spomenuo govoreći o svom sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, oglasila se i uprava JANAF-a. Najsnažnije je odbacila Kovačevićeve navode prema kojima se kazneni progon protiv njega provodi bez ijednog dokaza, a također i njegov pokušaj da taj kazneni progon prikaže kao neki oblik političkog obračuna.


- Uprava JANAF-a podrobno je upoznata s poslovanjem Društva od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku i Europsku uniju te ističemo kako je pregledom samo 3 posto od ukupnog broja ugovorenih poslova za vrijeme mandata Dragana Kovačevića utvrđena šteta od 60 milijuna HRK, odnosno 8 milijuna eura. Utvrđena šteta u preplaćenim i potencijalno fiktivnim poslovima na malom uzorku potpisanih ugovora potkrijepljena je vještačkim i forenzičnim nalazima, a stvarni razmjeri štete nastale u Kovačevićevu mandatu tek će se utvrđivati u predstojećem razdoblju i vjerojatno su višestruki, stoji u priopćenju Janafa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!