12:07 / 11.08.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT/Hina

Ostojić se obrušio na Božinovića: To nije reforma policije

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kad vam netko kaže da ste mu ostavili samo dvogled za zaštitu granice onda je to sramotna laž, rekao je, između ostalog, bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ov Ranko Ostojić.
Bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ov Ranko Ostojić, poručio je da najavljena reforma u policiji nije nikakva reforma.

Posebno se obrušio na aktualnog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića jer, kako kaže, nije iskoristio sve ono sto se vezano uz reformu u policiji poduzelo prije.

- Kad vam netko kaže da ste mu ostavili samo dvogled za zaštitu granice onda je to sramotna laž. Ja ću još nastaviti s nekoliko stvari - od termokamera, 81 plovilo tipa A, B, C, Ivan Kamber jedan brod, Marino Jakominić drugi brod. To su vam stvari koje bi u usporedbi s ovom kolosalnom reformom bile prikazane, nemam pojma na koji način od strane ministra Božinovića, rekao je Ostojić.

- Radi se o kolosalnoj reformi koja je prema njegovim izjavama svedena na kameru koja će snimati policijsko postupanje i na osobne iskaznice, komentirao je Ostojić.

Dodao je da prije šest godina MUP nije samo nabavio kamere za policijsko postupanje za 200 službenika, već i pripremo i svu drugu infrastrukturu koja ide uz to.

- Pozdravljam to što će Božinović napokon iz skladišta izvući nešto što je prije šest godina napravljeno, cijela infrastruktura napravljena, svi softveri koji mogu pratiti policijsko postupanje. Tada će biti sigurniji građani, ali i policajci da neće biti u problemu oko zakonitosti postupanja, rekao je Ostojić, ističući da u najavljenoj reformi apsolutno ništa nije novo.

Vezano za to što se kamere prikazuje kao zastarjele, poručio je da je "naravno zastarjelo ono što ste 2016. uskladištili i bilo bi suludo govoriti u ovom trenutku da se radi o najboljim uređajima".

Poručio je i da osobna iskaznica ne pripada u policijski dio posla već upravni, a tko će ih distribuirati i kako ćete doći do njih, nije apsolutno nikakva reforma.

- U čip na osobnoj iskaznici možete staviti što god hoćete, to radi firma AKD. Preduvjet su baze koje su osigurane kroz davno završene i napravljene projekte. Tu ne vidim nikakvu reformu, pogotovo policije, rekao je.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!