Osuda negiranja ustaških zločina u Jasenovcu

01.06.2018.

17:05

Autor: I.M./HRT

default error photo
HRT se jučer ogradio od stajališta iznesenih u emisiji u kojoj je gostovao Vukić. Zbog te emisije Programsko vijeće HRT-a sazvalo je hitnu sjednicu za ponedjeljak, 4. lipnja.
Na nedavno gostovanje Igora Vukića u HRT-ovoj emisiji "Dobar dan, Hrvatska" reagirala je javna ustanova Spomen-područje Jasenovac. Osudili su iznesena stajališta u kojima se negiraju zločini počinjeni u logoru.

U emisiji je bila predstavljena Vukićeva knjiga Radni logor Jasenovac, a autor je ponovno osporio broj od oko 80.000 ubijenih u ustaškom logoru.

Gledatelji su imali priliku čuti Vukićeve teze o Jasenovcu kao "radnom logoru, tj. zatvoru, koji je bio mjesto gdje su zatvoreni aktivni protivnici države te dio Židova koji su bili izuzeti od deportacija u Njemačku", dok je ustaškog poglavnika Antu Pavelića okarakterizirao kao najzaslužniju osobu za spašavanje ljudi iz logora.

HRT se jučer ogradio od stajališta iznesenih u emisiji u kojoj je gostovao Vukić. Zbog te emisije Programsko vijeće HRT-a sazvalo je hitnu sjednicu za ponedjeljak, 4. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!