Osuđen na četiri godine za nesreću u kojoj su 2011. poginuli majka i sin

17:49 / 12.07.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

 Damir Strmečki

Damir Strmečki

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći u kojoj su 2011. na križanju Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice poginuli pješaci, majka i sin Neda (49) i Ivan Bujević (18), na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je nepravomoćno na četiri godine zatvora osuđen Damir Strmečki.

- Kazna nije niti smije biti odmazda. Isto tako nema te kazne koja bi bila ekvivalent izgubljenim životima. Smatram da je kazna primjerena te da će utjecati i na buduće ponašanje osuđenog, kazala je sutkinja Tamara Pleše u obrazloženju presude.

Sutkinja je dodala da je Strmečkom kao olakotna okolnost cijenjena životna dob, dosadašnja neosuđivanost te to što je otac dvoje djece, od kojih je jedno maloljetno. Strmečkom je kao otegotna okolnost cijenjeno kažnjavanje zbog prometnih prekršaja prije i poslije nesreće u kojoj su poginuli majka i sin Bujević.

Riječ je o nesreći koja se dogodila 1. rujna 2011. malo poslije 12 sati kada su Neda i Ivan Bujević kao pješaci čekali da im se upali zeleno svjetlo na raskrižju Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice. Na njih je tada porsche cayenneom naletio Mladen Guštin u kojeg je potom svojim audijem A8 udario Strmečki koji je na početku postupka bio svjedok, a potom i jedini optuženik jer je Guštin u međuvremenu preminuo.

Iskazima svjedoka i vještačenjem je utvrđeno da je Strmečki udario u stražnji kraj Guštinovog porschea koji se potom zabio u stup javne rasvjete, kontejner, parkirani automobil te na koncu usmrtio majku i sina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!