Osuđen na devet godina zatvora zbog smrtonosnog naleta na dvojicu pješaka

17.01.2022.

13:25

Autor: HRT/Hina

Aleksandar Cupać dolazi na izricanje presude

Aleksandar Cupać dolazi na izricanje presude

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Aleksandar Cupać (43) na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno je osuđen na devet godina zatvora zbog smrtonosnog naleta automobilom na dvojicu pješaka u središtu Rijeke u srpnju 2014. godine.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Domagoja Vučkova proglasilo je krivim Cupaća za izazivanje prometne nesreće 12. srpnja 2014. godine u Adamićevoj ulici u kojoj su smrtno nastradali 50-godišnji Dario Krbavac iz Opatije i 48-godišnji Marko Bunoza iz Rijeke.

Cupaću je izrečena i zabrana upravljanja vozilima B kategorije u razdoblju od pet godina te mu je naloženo plaćanje sudskih troškova dugotrajnog sudskog postupka od oko 45 tisuća kuna. Branio se sa slobode, a odmah nakon izricanja i obrazloženja kazne odveden je u zatvor, s obzirom na to da je dosuđena zatvorska kazna dulja od pet godina.

Prema optužnici, na dvojicu pješaka naletio je oko 2 sata noću Audijem A6, s najmanje 1,48 promila alkohola u krvi. Utvrđeno je da je vozio brzinom od najmanje 95 kilometara na sat, gotovo dvostruko brže od dopuštenog, a da su pješaci prelazili prometnicu dok im je bilo zeleno svjetlo na semaforu. Krbavac i Bunoza su udareni i odbačeni te su umrli na mjestu nesreće. Cupać je pobjegao, a oštećeni automobil je poslije pronađen parkiran nekoliko stotina metara dalje, kod zgrade Lučke uprave. Prijavio se policiji ujutro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!