Osumnjičen da je kao 15-godišnjak sudjelovao u silovanju u Vukovaru

01.08.2023.

08:03

Autor: Hina/HRT

Vukovar

Vukovar

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Muškarac (46), osumnjičen da je 1992., kao 15-godišnjak i naoružani civil, zajedno sa drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, predan je pritvorskom nadzorniku. 

Kaznena prijava protiv njega podnijeta je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Ravnateljstvo policije MUP izvijestilo je u utorak da su policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.


Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u travnju 1992. godine, osumnjičeni, tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno sa drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku. 


Iz Ravnateljstva navode da više detalja neće iznositi zbog zaštite digniteta žrtve.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!