Osumnjičeni trojac u aferi Ina pušten iz Remetinca

09.11.2022.

20:50

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Damir Škugor izlazi iz Remetinca

Damir Škugor izlazi iz Remetinca

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Ispitani su svi svjedoci u plinskoj aferi u kojoj je, sumnja se, Ina oštećena za više od milijardu kuna. Osumnjičeni su predvečer izašli iz istražnog zatvora u Remetincu. 

- Uz Damira Škugora iz Remetinca su izašli Stjepan Leko, kao i Vlado Mandić. Sada se sva trojica osumnjičenih brane sa slobode, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Lucija Judnić.

- Podsjetimo, nakon uhićenja sudac istrage odredio im je istražni zatvor, Leki i Mandiću na mjesec dana, a Damiru Škugoru su čak dva puta produljivali istražni zatvor, tako da je on u Remetincu proveo 2,5 mjeseca. Nakon što su ispitani svi svjedoci automatski im je omogućeno da izađu iz istražnog zatvora zato što su i bili u njemu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dodala je.

- Nakon što su izašli iz Remetinca dočekali su ih odvjetnici i novinari. Nitko od osumnjičenog trojca nije bio raspoložen za izjave. Ipak pred kamere je stala odvjetnica Damira Škugora koja je poručila kako se Škugor za početak treba odmoriti. Nakon toga s njim će sjesti odvjetnici i dogovarati detalje obrane. Odvjetnica je također rekla kako ne vjeruje da će optužnica biti podignuta tako skoro, rekla je Judnić.

- Naša strategija će biti dokazivanje istine. Iako nije na okrivljenoj osobi da dokazuje bilo što, dakle ne treba dokazivati nevinost, međutim vidimo nažalost da smo u situaciji da moramo dokazivati da je ono što je gospodin Škugor radio bilo u skladu i sa zakonom i sa internim pravilima INA-e, rekla je Sandra Hančić, odvjetnica Damira Škugora.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!