18:40 / 11.11.2019.

Autor: Vladimir Šetka/M.Š./HRT

Osumnjičeni za silovanje maloljetnice pušteni na slobodu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Petorica mladića, osumnjičenih za silovanje malodobne djevojke iz okolice Zadra te druge spolne radnje, pušteni su iz istražnoga zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci.
Petorica mladića, osumnjičenih za silovanje malodobne djevojke iz okolice Zadra te druge spolne radnje, pušteni su iz istražnoga zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković.

- Nakon što je nas je Državno odvjetništvo obavijestilo da su ispitani svi svjedoci, sudac istrage mogao je donijeti jedino odluku da se osumnjičene pusti iz istražnoga zatvora, rekao nam je sudac Hrvoje Visković.

Pravna zastupnica oštećene djevojke Sanja Bezbradica Jelavić za HRT navodi kako je sudac istrage zaključio da više nema razloga za njihovo zadržavanje u pritvoru.

- Ne postoje više zakonski razlogi za određivanje istražnog zatvora. Istražni zatvor bio je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. S obzirom na neke druge okolnosti koje su se dogodile tijekom trajanja postupka, u svojstvu opunomoćenice oštećenice predala sam jedan prijedlog Županijskom državnom odvjetništvu s navođenjem razloga i argumenata da postoje i dalje razlozi za održavanje istražnog zatvora, a s obzirom na određene okolnosti koje su se dogodile tijekom tajanja sudskog postupka iz kojih proizlazi da nije postignuta svrha određivanja istražnog zatvora. Traže se hitni izvidi zbog visokog stupnja vjerojatnosti da su počinjena nova kaznena djela te u tom smislu očekujemo ispravne, brze, stručne reakcije cijel državne vlasti.

Za kraj Bezbradica Jelavić nam kaže da su joj djevojka i njezina obitelj rekli da osjećaju strah i da se boje.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!