12:29 / 24.02.2019.

Autor: M.Š./Hina

Osumnjičenoj za ubojstvo novorođenčeta istražni zatvor

-

-

Foto: - / -

Nakon što je u petak u obiteljskoj kući kod Klenovnika u Varaždinskoj županiji pronađeno mrtvo novorođenče, na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin obavljena je obdukcija te je utvrđeno da je dijete rođeno živo.
Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, 28-godišnjakinji iz Dubravca pokraj Klenovnika u Varaždinskoj županiji, koja je osumnjičena za smrt novorođenčeta, određen je istražni zatvor, navodi se u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Općinski državni odvjetnik je zajedno s policajcima, uz nalog sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu, pretražio obiteljsku kuću hrvatske državljanke   zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo usmrćivanja. Kako se ističe, postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja između 15. i 20. veljače ove godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina počinila navedeno kazneno djelo.

- Protiv osumnjičene je određen istražni zatvor, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo usmrćenja iz članka 112, stavak 2 kaznenog zakona. Istražni zatvor je određen zbog mogućeg ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke. Rješenje je nepravomoćno, protiv njega stranka ima pravo žalbe u roku 3 dana od dana primitka pisanog otpravka suda, izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.Zamjenik državnog odvjetnika i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić izjavio je da je osumnjičena žena trenutno hospitalizirana. Ako se dokaže krivnja, propisana kazna zatvora je od 6 mjeseci do 5 godina.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!