Osumnjičenom nastavniku izrečena mjera zabrana pristupa i kontakta

24.06.2023.

16:07

Autor: HRT/D.M./Hina

Škola Bogoslav Šulek

Škola Bogoslav Šulek

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu nakon provedenog ispitivanja donijelo je rješenje kojim su nastavniku OŠ Bogoslav Šulek iz Slavonskog Broda, osumnjičenom za spolno uznemiravanje učenica, odredili zabrana približavanja i komunikacije s oštećenicama.

Podsjetimo, policija je u utorak, 20. lipnja, nakon prijave iz škole privela nastavnika kojeg su za neprimjereno ponašanje učenice prijavile razrednici. U srijedu je policija podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu posebno izvješće kojim se hrvatski državljanin (1991.) sumnjiči da je počinio kazneno djelo spolnog uznemiravanja.

Osumnjičenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, a nakon čega su mu određene mjere zabrane približavanja te uspostavljanja i održavanja veze sa oštećenicama.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u priopćenju navodi da će u daljnjem tijeku postupka provesti zakonom propisane radnje radi donošenja državno-odvjetničke odluke, a o pojedinostima iz predmeta neće objavljivati informacije obzirom da je riječ o predmetu iz kazneno-pravne zaštite djece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!