10:58 / 29.06.2018.

Autor: M.M./I.B./V.Š./HRT

Osumnjičenom za ubojstvo na Zrću 30 dana pritvora

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bijega.
Britanac osumnjičen za ubojstvo i pokušaj ubojstva na plaži Zrće - priveden je jutros na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, gdje se branio šutnjom. Sudac istrage dodijelio mu je trideset dana pritvora. Pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bijega.

"S obzirom da je uhićen tijekom bijega, mislim da se tu nema što obrazlagati, a što se tiče utjecaja na svjedoke, riječ je o osobama, koje su bile u njegovu društvu u vrijeme izvršenja djela, moraju se ispitati kako bi se rasvijetlile sve okolnosti čitavoga slučaja. Jer, osim oštećenika koji je preminuo, imamo još dvoje oštećenih, koji su ranjeni", rekao je sudac istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Budući da se u javnosti spominjalo njegovo moguće izručenje britanskom pravosuđu, novinare je zanimala kakva je procedura. Visković je odgovorio da je o tome rano govoriti. To je prilično složena procedura do koje može doći tek nakon završetka istrage i optuženja. Ja o tome za sada ne bih ništa govorio, jer sve vezano za to dolazi nakon podizanja optužnice. Znači, kad se prikupe svi dokazi, kad državni odvjetnik odluči da ima dovoljno materijala za podizanje optužnice, tek tada možemo pričati o nekakvom optuženju, pojasnio je Visković. 

Pritvoreni Britanac angažirao je odvjetnike iz Ureda Matić i partneri, a zbog zaštite interesa obrane i samog kaznenog postupka koji je tek počeo, braniteljica Dubravka Krklec samo je kratko izjavila koji će biti prvi potezi braniteljskog tima. U ovom trenutku, ono što možemo potvrditi kolega Ivan Gržić i ja, je to da je protiv našega branjenika određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Nakon što se ispita tih četvoro svjedoka, mi ćemo ići s prijedlogom za određivanje jamčevine, koja bi bila primjerena okolnostima djela i imovinskim prilikama našega branjenika, a potom ćemo odlučiti o eventualno daljnjim našim prijedlozima tijekom istrage, rekla je odvjetnica Krklec. 

Upravo u pokušaju bijega 25-godišnji Britanac uhićen je jučer u splitskoj zračnoj luci. Kako bi prikrio identitet pritom je ošišao gustu crnu kosi i obrijao glavu, otkrila je ranije policija. 

Ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro došlo je do sukoba više stranih državljana pri čemu je ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena, od kojih je jedan bio životno ugrožen.

U Studiju 4 gostovao je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!