Otac ozlijeđene djevojčice poslao poruku vozaču Hitne pomoći

23.06.2023.

Zadnja izmjena 19:10

Autor: HRT

Davor Kovačević

Davor Kovačević

Foto: HTV / HRT

17-godišnji mladić, kojeg je prekjučer na Bundeku pregazio vozač Hitne pomoći, na liječenju je u KBC-u Zagreb i danas je mnogo bolje. A 17-godišnja djevojka, smještena u bolnici u Klaićevoj, mora na operaciju. O tome što se događalo te večeri, razgovarali smo s ocem djevojčice.

- Moram demantirati medije koji su zlonamjerno izvještavali i objavljivali na društvenim mrežama da su djeca koja su pomagala bila alkoholizirana. Tih troje tinejdžera su zatekli osnovnoškolku u alkoholnoj komi. Pomogli su joj, okrenuli je na bok i nazvali Hitnu. Otišli su natrag na mjesto gdje su sjedili i to članu tima Hitne pomoći objasnili. Bili su udaljeni 15 metara, na osvijetljenom mjestu uz pretpostavku da će vozač krenuti prema natrag, onako kako je došao na to mjesto, priča Davor Kovačević.

Poruka vozaču


Dodao je da je iz tko zna kojih razloga vozač odlučio ići prečicom i pregazio troje djece. A vozaču je poručio "nadam se da ćemo uskoro biti u mogućnosti stupiti s njim u kontakt, i da ga ne osuđujemo". 

Djevojčica ponovno proživljava događaj


- Ona je rekla za početak da vozač nije kriv, a najviše je pogađa sama scena koju ponovno proživljava jer je gledala oživljavanje kolege, onako polomljena, i pokušavali su pomoći jedno drugome, nastavio je.

Potvrdio je da se njegova kći osjeća bolje, a da je vijest o nesreći - bila šok. Zatekla ga je izvan Hrvatske. Reagirao je kaže - emotivno.

- Znate da je veza oca i kćeri posebna, zaključio je Davor Kovačević. 

Djevojka smještena u Klinici za dječje bolesti nakon dodatne dijagnostičke obrade idući će tjedan na operaciju u Kliniku za traumatologiju.

- Riječ je o koštanoj traumi zdjeličnog obruča i trebat će operativno pristupiti liječenju. Danas smo napravili još dodatnu dijagnstiku da vidimo puni intnzitet ozljeda, nema ozljeda unutarnjih struktura organa zdjelice i trbuha, ali trebat će operativno zbrinuti koštane prijelome zdjelice. Ne očekujemo trajnije posljedice, izjavio je ravnatelj bolnice Goran Roić.


Ozlijeđeni 17-godišnji mladić danas je mnogo bolje


- On je sada dobro, on je pri svijesti, razgovara, diše samostalno, ali s obzirom na zadobivene ozljede njegovo stanje je i dalje vrlo ozbiljno i ostaje i dalje u jedinici intenzivnog liječenja, izjavila je Karolina Režek Tomašić, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja KBC-a Zagreb.

             

Sutra odluka o istražnom zatvoru


62-godišnji vozač Hitne pomoći pritvoren je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u životnu opasnost i večeras je doveden na ispitivanje u DORH. Tužitelj je zatražio određivanje istražnog zatvora od 30 dana. Odluku o tome sud će donijeti sutra. Njegov odvjetnik rekao je da je iznosio aktivnu obranu.


- Branio se identično kao i jučer, znači aktivno, iznosio je svoju obranu. Ono što bih ja želio naglasiti kao njegov branitelj, to je osoba koja 27 godina vozi zagrebačku Hitnu pomoć, koja je i taj dan, a i svih 27 godina pomogla bezbroj ljudi, da mu je izrazito žao, i da izražava svoje žaljenje i želju za brzim oporavkom svima ozlijeđenima u toj nesreći, izjavio je odvjetnik vozača Marin Ivanović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!