Otkaz Kolektivnog ugovora u Zračnoj luci Rijeka je nezakonit

02.08.2019.

16:24

Autor: HRT

default error photo
Među ostalim, dijelu radnika uskraćen je dodatak po osnovi minulog rada. Ako im sva sudski potvrđena potraživanja ne budu isplaćena, slijede nove tužbe.
Otkaz Kolektivnog ugovora u Zračnoj luci Rijeka nezakonit je. Tom je odlukom Vrhovni sud potvrdio presudu riječkoga Županijskog suda. Prema njoj direktor Tomislav Palalić na štetu 70 radnika riječkog aerodroma od 1.svibnja 2018. godine nezakonito primjenjuje Pravilnik o radu kojim su drastično umanjena njihova prava.

Među ostalim, dijelu radnika uskraćen je dodatak po osnovi minulog rada čime su mjesečno oštećeni i do tisuću kuna. Ako im sva sudski potvrđena potraživanja ne budu isplaćena, slijede nove tužbe - poručuje Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije.

- Moramo reći da je očito gospodin Palalić saznao za presudu Vrhovnog suda pa je od radnika tražio da potpišu izjavu kojom se odriču svih potraživanja koja su nastala do konca 30. lipnja 2019.. Na to smo mi kao Sindikat reagirali, upozorili Državni inspektorat i zatražili da hitno idu u nadzor, i da takve izjave proglase nezakonitim, izjavila je predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!