Otkriven enterovirus kod majke, nema novih slučajeva zaraze

26.06.2023.

15:00

Autor: Hina/HRT/A.S.

Sveti Duh

Sveti Duh

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Majka koja je rodila 12. lipnja u Kliničkoj bolnici Sveti Duh pozitivna je na enterovirus, doznaje se iz te bolnice u kojoj novi slučajevi zasad nisu zabilježeni.

Nalazi uzoraka nazofarinksa i stolice osoblja Odjela za neonatologiju su negativni, dok je kultivacija stolice na viruse u tijeku. Nalazi će biti poznati za desetak dana, potvrdili su Hini u Svetom Duhu, gdje se još čekaju i rezultati analize vode.

Pozitivna je stolica majke koja na Sv. Duhu rodila 12. lipnja.

Novi slučajevi oboljenja nisu zabilježeni, oboljela djeca su dobro, no posjete i dalje nisu dozvoljene.

Dosad je u KB-u Sveti Duh oboljelo osam novorođenčadi, četvero se liječilo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj i dvoje u Klinici za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" i svi su otpušteni kućama. 

Epidemija enterovirusa probila se i u Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić" Bjelovar gdje je dosad potvrđeno osam slučajeva zaraze enterovirusom. Četiri bebe liječe se u Zagrebu - tri u "Fran Mihaljeviću", a jedna beba je u KBC-u Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!