21:39 / 26.11.2019.

Autor: Nataša Ledić Grgurić/HRT

Otuđena djeca - u ratnoj zoni između roditelja

-

-

Foto: - / -

U obračunima i navodnoj brizi za dijete, svjesno i nesvjesno koriste se sva raspoloživa sredstva, sve kako bi se onog drugog roditelja eliminiralo iz djetetova života.
Nakon rastave braka mnoga djeca nađu se u ratnoj zoni između roditelja. U obračunima i navodnoj brizi za dijete, svjesno i nesvjesno koriste se sva raspoloživa sredstva, od manipulacije do lažnih optužbi, sve kako bi se onog drugog roditelja eliminiralo iz djetetova života.

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba Gordana Buljan Flander ističe da je u slučaju u kojem jedan roditelj otuđuje dijete od drugog roditelja i time djetetu apsolutno šteti, potrebno uključiti pravosudni sustav jer se radi o emocionalnom zlostavljanju djeteta.

Iako po Zakonu svako dijete ima pravo na oba roditelja, u svim pričama to nije slučaj. A posljedice nečinjenja su dugotrajne i po dijete razarajuće.

Pogledajte priču iz emisije Labirint.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!