Otvoren Rijeka Boat Show - okupilo se dosad najviše izlagača

24.09.2021.

19:51

Autor: Iva Črnjar Ivančan/Dnevnik/B.A./HRT

Rijeka Boat Show

Rijeka Boat Show

Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

U riječkoj luci otvoren je Rijeka Boat Show - nautički sajam na kojem se okupilo dosad najviše izlagača, uglavnom hrvatskih proizvođača. No osim moderne i inovativne, tu je i tradicijska pomorska priča - uz Festival Fiumare.

U riječkoj luci mogu se vidjeti plovila vrijedna oko 800.000 eura, među najskupljima je Bubamara, a među najstarijima je lošinjski Nerezinac - teretni brod za koji se pretpostavlja da je s početka 20. stoljeća. Obnovljen je u projektu Arca Adriatica.


Kako je u središnjem HTV-ovom Dnevniku javila Iva Črnjar Ivančan, upravo je u tijeku noćno jedrenje, a cijeloga dana tu su brojne radionice tradicijske pomorske baštine. Jako je važno reći da sajam nautike ove godine okuplja trostruko više izlagača, i to većinom hrvatskih proizvođača. 


U 20 sati počinje i uprizorenje priče Karolina spašava Rijeku iz 1813. godine o Riječanki koja je engleskom admiralu poklonila krunicu Majke Božje Trsatske i tako spasila Rijeku od razaranja engleske flote.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!