Otvoren Središnji paviljon Opće bolnice u Sisku

28.05.2021.

12:36

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik u podne/IMS/I.B./HRT

Opća bolnica u Sisku

Opća bolnica u Sisku

Foto: HTV / HRT

U Sisku je otvoren Središnji paviljon Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić". Na svečanosti je sudjelovao i premijer Andrej Plenković, a sve je pratila Nikolina Ćosić. 

- Središnji paviljon će prije svega zdravstvenim djelatnicima donijeti normalnije uvjete za rad, a pacijentima ugodnije mjesto za liječenje. Ne smijemo zaboraviti da je prije 5 mjeseci u potresu većina zgrada kompleksa Sisačke bolnice jako uništena, a osim zgrade ginekologije, koja gotovo jedina može primiti pacijente, pacijenti se i dan-danas liječe u kontejnerima i šatorima, a svakodnevno ih se šalje i u Zagreb kako bi dobili liječničku pomoć. Tako da je novi paviljon od iznimne važnosti, rekla je Ćosić.

- Paviljon uključuje dnevnu bolnicu, ali prvi put i objedinjeni hitni bolnički prijam koji dosad u Sisku nije postojao. To je projekt započet prije 5 godina i vrijedan je 132 milijuna kuna, od čega je većina nepovratnog novca iz EU-a, dodala je.

Na svečanosti su bili premijer Andrej Plenković sa svojim suradnicima, ministar Vili Beroš te potpredsjednik Vlade, ministar Davor Božinović.

- Vjerujem da je i ovo doprinos želji Vlade RH da nakon ovog razornog potresa koji je pogodio Banovinu da time investiramo i više nego što ćemo to raditi u nekim drugim dijelovima Hrvatske, jer osjećamo da nam je ovdje potrebna i gospodarska i fizička obnova te demografska revitalizacija, rekao je premijer Plenković.

- Najveće zadovoljstvo imat će naši hitni pacijenti jer ova zgrada sadrži objedinjeni hitni bolnički prijem koji mi do sada nismo imali, istaknuo je ravnatelj Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Tomislav Dujmenović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!