18:39 / 12.04.2022.

Autor: T.V./HRT

Otvoren studio za medijsku produkciju

Otvoren studio za medijsku produkciju

Otvoren studio za medijsku produkciju

Foto: HTV / HRT

Povodom 30 godina diplomatskih odnosa Sjedinjenih američkih država i Republike Hrvatske u zgradi američkog veleposlanstva u Zagrebu otvoren je studio za medijsku produkciju nazvan u čast oskarovca Branka Lustiga.

 Istaknuto je kako je borba protiv iskrivljavanja činjenica o holokaustu danas važnija nego ikada i da se ne zaborave sve žrtve holokausta među kojima je bio i pokojni Branko Lustig

- Svatko od nas i svaka država ima odgovornost točno interpretirati prošlost. Istinita prisjećanja, učenje o holokaustu i nastavak borbe protiv negiranja tih zločina naša je zajednička zadaća u podržavanju ljudskih prava, rekla je Ellen Germain, posebna izaslanica američke vlade za pitanja holokausta.

- Smatrao je godine u Auschwitzu,Dori Mitlbau,Bergen-Belsenu svojom pobjedom. Pobjedom ljudske volje pobjedom židovskog naroda. Kroz život najvažnija poruka mog oca je bila oprosti, ali ne zaboravi. Forget but never forget, poručila je Sara Lustig, posebna savjetnica Ministarstva vanjskih poslova za pitanja holokausta.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!