08:00 / 17.12.2019.

Autor: S.M./HRT

Otvorena dnevna bolnica u KB-u Dubrava

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Liječenjem u dnevnim bolnicama i jednodnevnoj kirurgiji pacijentima će biti omogućena bolja dijagnostika i liječenje najsuvremenijim metodama, uz istodobno smanjenje trajanja boravka u bolnici, čime će se smanjiti broj dana hospitalizacije i broj dana bolovanja, kao i liste čekanja na zahvate.
Dnevna bolnica Zavoda za kardiologiju te Jednodnevne kirurgije danas je svečano otvorena. Ti odjeli organizirani su u sklopu projekta koji je sufinanciran sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj: Obnova i prilagodba prostora za potrebe dnevne bolnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju i jednodnevne kirurgije u KB-u Dubrava.

Projekt je sufinancirao EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 49.650.527,51 kuna, a nepovratna sredstva osigurava EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85% iznosa) te Vlada RH kroz državni proračun (15% iznosa). Liječenjem u dnevnim bolnicama i jednodnevnoj kirurgiji pacijentima će biti omogućena bolja dijagnostika i liječenje najsuvremenijim metodama, uz istodobno smanjenje trajanja boravka u bolnici, čime će se smanjiti broj dana hospitalizacije i broj dana bolovanja, kao i liste čekanja na zahvate.

Na Završnoj konferenciji u vezi s ovim projektom govorili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić i ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!