Otvorena izgradnja produžene Branimirove ulice u Sesvetama

29.06.2023.

14:58

Autor: Hina/HRT

Cesta će biti izgrađena u tri faze

Cesta će biti izgrađena u tri faze

Foto: Slaven Branislav Babić / PIXSELL

Danas je otvorena izgradnja prve faze produžene Branimirove ulice u Sesvetama, od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je na otvorenju da se radi o prvoj od tri faze izgradnje, kako bi se rasteretio promet kroz centar Sesveta koji stvara velike prometne gužve.


Radovi uključuju izgradnju četverotračne prometnice, pješačko-biciklističkih staza i autobusnih ugibališta na trasi dužine 1177 metara, a predviđena su četiri raskrižja koja će biti semaforizirana. U sklopu izgradnje planirana je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nazočio je početku radova

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nazočio je početku radova

Foto: Slaven Branislav Babić / PIXSELL

Tomašević je izvijestio da je na kupnju zemljišta i kuća u prvoj etapi potrošeno oko 5,6 milijuna eura (42 milijuna kuna), a sami radovi će koštati oko 4,6 milijuna eura (35 milijuna kuna). Za otkup zemljišta za drugu i treću dionicu je dosad potrošeno oko 3,7 milijuna eura (28 milijuna kuna).


- Imovinsko-pravni odnosi počeli su se rješavati još prije 13 godina, a za pet mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela prva etapa produženja Branimirove, istaknuo je.


Paralelno se radi na drugoj fazi od Brestovečke ulice do Ulice Ivana Ančića, dugoj nešto manje od dva kilometra, gdje je ostalo 33 posto parcela za riješiti imovinsko-pravne odnose.


Što se tiče treće dionice, ujedno i najkraće, nešto manje od 800 metara dužine, od Ančićeve do Varaždinske ceste, tamo je riješeno oko 80 posto čestica, rekao je gradonačelnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!