Otvorena nova vojarna 204. brigade Hrvatske vojske u Vukovaru

17.09.2021.

12:40

Autor: V.K./Melita Homa/Dnevnik/IMS/HRT

Otvaranje vojarne u Vukovaru

Otvaranje vojarne u Vukovaru

Foto: Dnevnik / HRT

U sklopu obilježavanja 30. godišnjice bitke za Vukovar svečano je ondje otvorena nova vojarna 204. brigade Hrvatske vojske. 

U Vojarni će biti smješteno oko 250 pripadnika Hrvatske vojske. Prema najvišim standardima uređena je cijela vojarna. Spavaonice s pripadajućim sanitarnim čvorovima, kuhinja, uredi u kojima će biti smješteno zapovjedništvo, hangari u kojima je tehnika, kao i pripadajuće radionice.

- Svi se dobro sjećamo snimki groblja tenkova na Trpinjskoj cesti, zapovjednika poput Blage Zadre koji je zapovijedao za mnom, a ne naprijed. U čast na sve to vrijeme i na sve te ljude vojarna se zove po 204. brigadi. Proces povratka vojske u Vukovar počeo je 2017. godine kada je vraćena jedna inženjerijska satnija, a danas je završen kada je vraćena jedna cijela bojna ovdje u Vukovar, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Marina Gantar.

- Obnovljena je cijela vojarna, svi objekti u što je uloženo 50 milijuna kuna. To je uređeno prema najnovijim i najmodernijim standardima. Puno to znači za grad Vukovar, za sve te ljude, 250 ljudi je u pitanju koji će ovdje svakodnevno raditi, ali puno to znači i za njihove obitelji jer je u tijeku njihovo stambeno zbrinjavanje, dodala je.

- Ponosan sam što sam sad postao sastavni dio Grada Vukovara, Grada heroja. Ponosan sam što se nalazimo u vojarni koja nosi ime 204. brigade Hrvatske vojske. To je legendarna brigada koja je branila Grad Vukovar. Sreća i zadovoljstvo mi je što smo okupili cijelu bojnu na jednom mjestu. Život i rad su nam sada maksimalno lakši, rekao je pukovnik Ivan Liović, zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

- Ovdje očekujemo da ćemo imati oko 250 vojnika i tako uistinu sudjelovati u demografskoj obnovi grada Vukovara, naglasio je Mario Banožić, ministar obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!