Otvorena nova zgrada interventne policije u Vukovaru

13.10.2022.

20:03

Autor: Dnevnik/IMS/T.D./HRT

Otvorena nova zgrada interventne policije u Vukovaru

Otvorena nova zgrada interventne policije u Vukovaru

Foto: Ines Milanković / HRT

Vukovar je '91. branilo više od 700 policajaca iz cijele domovine, život je izgubilo njih 97, a 10 se i danas smatra nestalima. Za sve njih u Vukovaru i Marincima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. 


Galerija
U spomen na poginule policajce u Vukovaru , Foto: Ines Milanković/HRT
U spomen na poginule policajce u Vukovaru, Foto: HTV/HRTNova zgrada u Vukovaru, Foto: HTV/HRT

U sklopu programa otvorena je nova zgrada interventne policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vukovaru. 

- Na današnji dan prisjećamo se na 97 žrtava policajaca koji su dali svoje živote u obrani ovog grada. Na takav dan simbolično otvaramo novu bazu interventne policije u gradu, rekao je Ivan Matić, zapovjednik Interventne jedinice PU vukovarsko-srijemske.  

- Sjećamo se neprocjenjive žrtve svih hrvatskih branitelja ali danas posebno 97 policijskih službenika koji su svoj život dali u obranu domovine. Također danas naše prostorije interventne jedinice policije također posvećujemo našim stradalim policajcima jer smo preselili naše prostorije iz Nuštra gdje nisu bile primjerene u novi objekt na području Vukovara, izjavio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!