Otvorena postaja Spasilačke vatrogasne službe zračne luke Zagreb

08.02.2023.

11:55

Autor: Leon Čuljak/Dnevnik/HRT/A.S.

Otvorena postaja Spasilačke vatrogasne službe

Otvorena postaja Spasilačke vatrogasne službe

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Otvorena je novouređena postaja Spasilačke vatrogasne službe Međunarodne zračne luke Zagreb. Moderno opremljen prostor za boravak, trening i osposobljavanje vatrogasaca koji u zračnoj luci dežuraju 24 sata na dan. 

Demonstriran je i postupak reakcije vatrogasne službe u hitnim situacijama, koja se mora obaviti u strogo zadanom vremenu.

- Mi smo sigurni bili i prije, znači vozila starog tipa su isto bila sigurna samo smo sad sve podigli na višu razinu. Iz vozila može upravljati samo jedan operater, znači to je već jedna napredak. Jedan vozač upravlja sa svim dijelovima jednog vozila, ali u slučaju kada završimo s gašenjem požara, nakon toga pristupamo spašavanju te je nakon toga potreban veći broj osoblja kada morate izvlačiti ljude iz aviona, rekao je Tomislav Harnoš, zapovjednik službe.

- Normalno da nas veseli, što su djeci igračke, to je nama nova oprema. Tako da, normalno da nas veseli, olakšava nam naš rad i jednostavnost same službe, rekla je Marija Šikić, vatrogaskinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!