Otvorene teme ilegalnog doma i curenja informacija

05.10.2020.

12:50

Autor: B.A./HRT

-

-

Foto: - / -

Oni koji pokreću neke inicijative su i ovlašteni da vam o njima govore pa pitajte njih, rekao je Božinović.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije danas htio komentirati inicijative za opoziv predsjednika Milanovića.

➡️ Puhovski: Milanović izgubio sposobnost razboritog prosuđivanja
➡️ Koronavirus ušao u rodilište u Petrovoj u Zagrebu: "Situacija je pod kontrolom"

Božinović je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao da ne želi komentirati "te svakodnevne inicijative".

- Oni koji pokreću neke inicijative su i ovlašteni da vam o njima govore pa pitajte njih, rekao je Božinović.

- Ja ne znam što je inicijativa, dodao je.

Što se ilegalnog doma u Legradu tiče, Božinović je rekao da je to područje jednog drugog resora u Vladi te da svaka ilegalna aktivnost treba biti sankcionirana. Rekao je i da ne zna da je postojala prekršajna prijava. Ravnatelj policije Nikola Milina rekao je da je tu informaciju vidio u medijima i proslijedio je načelniku PU koprivničko-križevačke. To je prvenstveno stvar inspekcijskih službi i nadležnih resora, dodao je.

Novinari su Milinu pitali i o curenju informacija u velikim slučajevima. Rekao je da su u aferi Janaf posebne dokazne radnje provedene do kraja te da nije riječ o klasičnom pucanju mjera.

- Ovdje se radi o tome da je netko rekao osobi određene informacije koje ona nije mogla znati. Znate i sami da je trebala biti realizacija i realizacija je onda uslijedila prije, rekao je Milina, dodajući da je vrlo malo vjerojatno da bi informacija išla od ljudi koji su radili direktno u tom istraživanju na kraju tog istraživanja. Dodao je da rade izvide kako bi došli do osobe koja je možda dala informaciju.

- Policiji je definitivno u interesu da spriječimo i preveniramo bilo kakvo davanje službenih podataka općenito, a kamoli u ovakvim predmetima, poručio je.

Milina je također rekao da se na predmetu intenzivno radi.

Božinović o mjerama: Važno nam je da ne bude nikakvih iznenađenja

Na pitanje uvode li se kazne za nenošenje maski, Božinović je odgovorio da su s najugroženijim djelatnostima otvorili razgovore o toj temi te da već od danas počinju neku vrst bilateralnih razgovora vezano za pojedine segmente posla u ugostiteljstvu u turizmu.

- Ne bih najavljivao ništa u ovom trenutku jer mislim da je elementarni fair play da razgovaramo s ljudima koji su iz tih branši. To će biti otvoren razgovor, rekao je Božinović.

- Važno nam je da ne bude nikakvih iznenađenja, nikakvih naglih odluka, da i ono što budemo dogovorili služi kao priprema za eventualnost koju bismo voljeli da se izbjegne, a to je da dođe to nekog povećanog širenja zaraze u Hrvatskoj sa svim posljedicama koje to može donijeti, dodao je.

Rekao je da će dijalog biti kontinuiran i precizan, uključujući mogućnost uvođenja nekih mjera ako to situacija bude zahtijevala.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!