10:24 / 28.09.2020.

Autor: M.Š./HRT

Otvoreni plamen izazvao požar u Domu za starije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uzrok požara koji je sinoć buknuo u Domu za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu, u kojem otvoreni je plamen ili žar.
Uzrok požara koji je u nedjelju navečer buknuo u Domu za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu, u kojem su poginule dvije osobe, a jedna je primljena u splitsku bolnicu, otvoreni je plamen ili žar, priopćeno je na stranicama splitskoga Općinskog državnog odvjetništva.

➡️ Tragedija u staračkom domu u Dugom Ratu

- Nakon provedenog očevida, prema dosad utvrđenom, uzrok požara je otvoreni plamen ili žar. U požaru su smrtno stradale dvije ženske osobe rođene 1937. i 1942. godine, a jedna je ženska osoba rođena 1950. zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda hospitalizirana u KBC-u Split, navodi se u priopćenju.

Po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva, provest će se obdukcija, a poduzet će se i potrebne izvidne i druge radnje i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti u kojima se dogodila ta tragedija, navodi se na kraju priopćenja.

- U vrijeme izbijanja požara u Domu Providence se nalazilo 20-ak osoba koje su evakuirane iz soba i premješteni u druge prostorije doma, rekla je za Hinu Sanja Nazlić.

Požar je izbio sinoć u 19.20 na prvom katu, pri čemu su dvije osobe smrtno stradale.

U gašenju je sudjelovao DVD Dalmacija Dugi Rat s četiri vozila i 16 vatrogasaca  te DVD Omiš s tri vozila i 15 vatrogasaca, priopćila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica. 

- Po dolasku na mjesto intervencije djelatnici su uputili vatrogasce u sobu na prvom katu u kojoj je izbio požar. Požar su djelatnici ugasili aparatom za gašenje požara te su vatrogasci odmah pristupili evakuaciji ostalih korisnika doma, provjetravanju prostorija te saniranju mjesta požara. Korisnici doma su smješteni u prizemne prostorije gdje su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali, rekao nam je zapovjednik DVD-a Dalmacija Dugi Rat Pavao Tomić. 

- Požar je stavljen pod nadzor oko 20 sati, a ugašen u 21.30, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!