Otvoreno o epidemiji i pritisku na bolnički sustav

22.11.2021.

14:55

Autor: HRT

Damir Smrtić

Damir Smrtić

Foto: Otvoreno / HRT

U subotu je u Zagrebu održan prosvjed protiv uvođenja COVID potvrda i drugih epidemioloških mjera. Dio prosvjednika verbalno je i fizički napao novinarske ekipe. Neki su došli i pred zgradu HRT-a. Ne propustite emisiju Otvoreno večeras na Prvom programu u 22 sata!

Prosvjed je rastužio zdravstvene djelatnike koji već godinu i pol spašavaju teško oboljele od COVID-a. Epidemija i dalje ne jenjava, kao ni pritisak na bolnički sustav.

U bolnicama se liječe 2583 pacijenta, od kojih su 324 na respiratoru. U posljednja 24 sata s COVID-om su preminule čak 73 osobe, najviše u ovom valu.

U emisiji urednika i voditelja Damira Smrtića gostuju:

prof. dr, sc. Bruno Baršić, dr. med., voditelj Kriznog stožera KB Dubrava,

Anđa Novokmet, mag. med. techn., glavna sestra Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević",

prof. dr. sc. prim. Ivo Ivić, dr. med., predstojnik Zavoda za infektologiju KBC Split,

prof. dr. sc. Smiljana Leinert-Novosel, professor emeritus, komunikacijska stručnjakinja.

video thumb

Pitamo vas:  Strahujete li da ćete, zbog preopterećenosti zdravstvenog sustava uzrokovane COVID-om, ostati uskraćeni za medicinsku skrb u slučaju drugih bolesti?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!