Zašto okrećemo glavu od nasilja i femicida?

15:10 / 02.12.2021.

Autor: HRT

Damir Smrtić

Damir Smrtić

Foto: Otvoreno / HRT

Kako osvijestiti javnost o nužnosti nulte tolerancije na svaki oblik nasilja? Ne propustite emisiju Otvoreno večeras na Prvom programu u 22 sata!

Javnost je zaprepaštena strašnim ubojstvom žene na radnome mjestu, u Splitu. Nožem ju je u trgovini izbo bivši partner. I svaki put se, nakon ovakvih zločina, postavlja pitanje - tko je zakazao? Žrtava obiteljskog nasilja sve je više. Kako žrtvama omogućiti trajni izlazak iz kruga nasilja?

Gosti u emisiji urednika i voditelja Damira Smrtića:

prof. dr. sc. Marina Ajduković, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Anita Matijević, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji u Upravi kriminalističke policije

dr. sc. Maja Mamula, psihologinja i koordinatorica Ženske sobe

Maja Vučić, psihologinja i psihoterapeutkinja

Tijana Kokić, predsjednica Obiteljskog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu

video thumb

Pitamo vas: Zašto okrećemo glavu od nasilja i femicida?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!