Otvoreno: Čeka li nas nestašica hrane?

10.03.2022.

16:47

Autor: HRT

Damir Smrtić

Damir Smrtić

Foto: Otvoreno / HRT

Rat u Ukrajini izazvao je poremećaj na tržištu poljoprivrednih proizvoda, upitna je globalna opskrba žitaricama. Kako će se to odraziti na Hrvatsku? Jesu li dovoljne naše zalihe pšenice? Poremećaji na tržištu osjetit će se i u voćarstvu, a Hrvatska se i u tom sektoru uglavnom oslanja na uvoz. Trebaju li se građani brinuti zbog novog vala poskupljenja? Čeka li nas nestašica hrane? Kako smanjiti utjecaj krize na opskrbne lance u Hrvatskoj? Ne propustite emisiju Otvoreno u 22 sata na Prvom programu.

video thumb

U emisiji urednika i voditelja Damira Smrtića gostuju:

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede,

Vlado Čondić Galinčić, predsjednik Udruženja poljoprivrede HGK,

Mato Brlošić, Hrvatska poljoprivredna komora,

Drago Munjiza, direktor Lonia trgovine.

Pitamo vas:  Koje bi mjere trebala donijeti Vlada kako bi ublažila posljedice rata u Ukrajini na hrvatsku poljoprivredu i prehrambenu industriju?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!