15:45 / 17.03.2022.

Autor: HRT

Mogu li blaže mjere uzrokovati novo širenje zaraze koronavirusom?

Damir Smrtić

Damir Smrtić

Foto: Otvoreno / HRT

Ne propustite emisiju Otvoreno u 22 sata na Prvom programu.

Prošle su dvije godine od prvog potpunog zatvaranja zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. U Hrvatskoj danas imamo 2.032 nova slučaja zaraze. Smanjuje se broj hospitaliziranih i onih na respiratoru.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije najavljeno je znatno ublažavanje epidemioloških mjera. Ukida se samoizolacija vrtićke djece, koja su bila kontakti oboljele osobe, a školska djeca više se ne moraju testirati.

Javna okupljanja održavaju se uz COVID potvrde bez ograničenja. Rad ugostiteljskih objekata produljuje se do 2 sata poslije ponoći. Trebamo li i dalje biti oprezni? Može li ublažavanje mjera i opuštanje građana uzrokovati novo širenje zaraze?

video thumb

Gosti u emisiji urednika i voditelja Damira Smrtića:

prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med., zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

prof. dr. sc. Bruno Baršić, dr. med., voditelj Stožera KB Dubrava

Jurica Protić, član Upravnog odbora Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba

Tomo in der Mühlen, predsjednik Zajednice kulturnih i kreativnih industrija HGK

Pitamo vas: Mislite li da će ublažavanje mjera, opuštanje ljudi i veliki izbjeglički val u Europi dovesti do novog širenja zaraze koronavirusom? 

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!