17:14 / 07.04.2022.

Autor: HRT

Ukidanje epidemioloških mjera i utjecaj pandemije COVID-19 na zdravlje građana

Damir Smrtić

Damir Smrtić

Foto: Otvoreno / HRT

Zbog povoljne epidemiološke situacije korak smo bliže povratku normalnom životu. Od subote se ukidaju gotovo sve epidemiološke mjere - ukida se obveza nošenja maske, osim u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi. Ne propustite emisiju Otvoreno u 22 sata na Prvom  programu. 

Kakve je posljedice na zdravlje građana ostavila pandemija izazvana koronavirusom? Jesu li građani zbog straha od virusa izbjegavali sistematske preglede i preventivne pretrage? Hoće li porasti broj oboljelih od malignih bolesti i povećati se smrtnost jer se bolest otkriva tek u poodmakloj fazi? Prijeti li nam nakon pandemije COVID-19 epidemija malignih bolesti?

Gosti u emisiji urednika i voditelja Damira Smrtića:

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb

Mario Šekerija, voditelj Registra za rak pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo

Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu

Pitamo vas:  Je li pandemija COVID-19 utjecala na vaše liječenje? Jeste li morali otkazati planirane preglede i pretrage i zašto?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!