Je li molitva na trgu iskaz vjere ili ideološka instrumentalizacija?

06.03.2023.

15:24

Autor: HRT

Zrinka Grancarić

Zrinka Grancarić

Foto: Otvoreno / HRT

Prve subote u mjesecu sve burnije na trgovima diljem Hrvatske, muškarci kleče i mole za, kako kažu, čednost žena, duhovni autoritet muškaraca, prestanak pobačaja. Ogorčena Ženska mreža na prosvjedima poručuje: ovo je napad na ženska prava. Je li molitva na trgu iskaz vjere ili ideološka instrumentalizacija? Kakvo je stajalište Crkve o moliteljima na trgovima? Ne propustite emisiju Otvoreno u 22:10 na Prvom programu HTV-a.   

video thumb

U emisiji urednice i voditeljice Zrinke Grancarić gostuju:

Mirjana Kučer, koordinatorica Ženske mreže Hrvatske,

dr. sc. Ana Marija Raffai, mirovna aktivistkinja i katolička teologinja, Članica Odbora Ekumenske inicijative žena i Europskog društva žena u teološkom istraživanju,

prof. dr. sc. Marko Medved, crkveni povjesničar Sveučilišta u Rijeci, doktorirao na Fakultetu crkvene povijesti Papinskoga Sveučilišta Gregoriana u Rimu,

doc. dr. sc. Erik Brezovec, sociolog, Fakultet hrvatskih studija.  

Emisiju pratite i na hrti.hr. Emitirana izdanja možete pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi, kao i u Emisijama na zahtjev na našem portalu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!