Otvoreno o očekivanjima od turizma

06.04.2023.

13:41

Autor: HRT

Očekivanja od turizma uvijek su velika - još i veća otkako je Hrvatska ušla u Schengenski prostor. Već za Uskrs najave dolazaka bolje su nego lani. No uz siguran porast potražnje i rast prihoda - rezultati ove turističke sezone bit će u znaku rasta troškova energenata, radne snage, hrane i pića. To će usporiti dovođenje investicija na razinu koja je nužna da zadržimo konkurentnost u odnosu na mediteranske turističke rivale. Poseban će izazov biti pronalaženje kvalitetnih sezonskih djelatnika - trebat će nam ih više nego do sada. Ne propustite emisiju Otvoreno u 22:10 na Prvom programu HTV-a.   

U emisiji urednika i voditelja Branka Nađvinskog gostuju:

Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma i sporta,

Bernard Zenzerović, direktor Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske,

Sean Lisjak, predsjednik udruženja marina HGK, 

Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja.

Emisiju pratite i na hrti.hr. Emitirana izdanja možete pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi, kao i u Emisijama na zahtjev na našem portalu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!