Otvoreno o crnoj listi femicida

07.02.2022.

15:36

Autor: HRT

Zrinka Grancarić

Zrinka Grancarić

Foto: Otvoreno / HRT

Crna lista femicida u Hrvatskoj duža je za još jedno ime, muškarac je ubio stariju ženu u Rijeci, usred bijela dana, na javnom mjestu. Je li se ubojstvo moglo spriječiti? Tko je trebao reagirati? Poduzimamo li dovoljno kao društvo da se smanji stopa nasilja nad ženama, pogotovo broj zločina koji rezultiraju smrću? Ne propustite emisiju Otvoreno u 22 sata na Prvom.

Emisiju vodi i uređuje Zrinka Grancarić, a u njoj gostuju:

izv. prof. dr. sc. Ante Bagarić, dr. med., specijalist psihijatrije, pročelnik Zavoda za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče,

Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika,

Lorina Zec, psihologinja Udruge SOS Rijeka,

Mirjana Kučer, izvršna koordinatorica udruge Domine.

video thumb

Pitamo vas:  Radimo li dovoljno kao društvo da se smanji stopa nasilja nad ženama, pogotovo broj zločina koji rezultiraju smrću?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!