Otvoreno: Koliko će izmjena Kaznenog zakona pomoći u suzbijanju obiteljskog nasilja?

10.06.2021.

16:19

Autor: HRT

Zrinka Grancarić

Zrinka Grancarić

Foto: Otvoreno / HRT

Ne propustite emisiju Otvoreno u 22 sata na Prvom programu HTV-a.

Učinkovitija zaštita žrtava obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja, brže i strože kazne za počinitelje cilj su prijedloga izmjena Kaznenog zakona. Nema više zastare za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta, na popis kaznenih djela ulazi osvetnička pornografija, bliskim osobama smatrat će se i bivši i sadašnji intimni partneri. Hoće li izmjene zakona pomoći u suzbijanju obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja? Činimo li dovoljno kao društvo?

Gosti urednice i voditeljice Zrinke Grancarić su Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave; Sabina Glasovac, saborska zastupnica (SDP); Maja Mamula, psihologinja, voditeljica Ženske sobe; Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Marina Ajduković, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

video thumb

Pitamo vas: Koliko će nova izmjena Kaznenog zakona pomoći u suzbijanju obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!