Otvoreno o budućnosti Imunološkog zavoda

16.09.2021.

15:13

Autor: HRT

Damir Smrtić

Damir Smrtić

Foto: Otvoreno / HRT

Ne propustite emisiju Otvoreno u 22 sata na Prvom programu.

Za Imunološki zavod dolaze bolji dani! Sva imovina prenijet će se na Republiku Hrvatsku, trgovačko društvo će se ugasiti, a sve aktivnosti nastaviti u sklopu javne ustanove.

U Brezju kod Svete Nedelje gradit će se nova tvornica vrijedna 100 milijuna eura. Za godinu dana trebala bi početi i proizvodnja zmijskog protuotrova. Trenutačno ga uvozimo pa jednu bočicu plaćamo 22 tisuće kuna, a proizvod Imunološkog zavoda stajao je oko tisuću kuna. Koliko se, posebno u vrijeme pandemije, postojanje Imunološkog zavoda pokazalo potrebnim? Kakvi su im sve planovi za budućnost?

Gosti urednika i voditelja Damira Smrtića su:

Vedran Čardžić
, ravnatelj Imunološkog zavoda,

prof. dr. sc. Stipan Jonjić, voditelj Centra za proteomiku i Znanstvenog centra izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 

izv. prof. dr.sc. prim. Suzana Bukovski, dr.med., Zavod za kliničku mikrobiologiju Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević",

Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica podružnice Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu.

video thumb

Pitamo vas: Podupirete li ponovni početak proizvodnje u Imunološkom zavodu?

Sudjelujte u emisiji! Svoje komentare i pitanja napišite na našoj Facebook stranici. Neke od njih objavit ćemo i komentirati s gostima u studiju.

Napomena: Komentiranjem ove objave smatramo da prihvaćate našu Izjavu o zaštiti privatnosti koju možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!