Ovčarka Lili 500 grama heroina pronašla u dječjoj autosjedalici

02.02.2023.

14:16

Autor: Filip Matijević/T.V./HR Radio Zadar/HRT

.

.

Foto: fm / .

Velik udarac zadala je zadarska policija narkotržištu u posljednja dva dana. Zaplijenila je više od pola kilograma heroina i više od 10 kilograma marihuane te uhitila 26-godišnjaka s riječkog područja i 56-godišnjaka s jednog zadarskog otoka. Prijeti im i do 12 godina zatvora, a velike zasluge pripisuju se i policijskom psu Lili.

Zadarska je policija u srijedu na jednom otoku zadarskog arhipelaga uhitila 56-godišnjaka kod kojeg je pronašla više od deset kilograma marihuane te kilogram masti zelene boje za koju se sumnja da je prerađevina marihuane.

- Kod 56-godišnjaka je pronađena ukupno 41 staklenka sa sadržajem droge marihuana u ukupnoj količini od 3840 grama, 12 PVC vreća sa sadržajem droge marihuana u ukupnoj količini od 6410 grama. Dakle, sveukupno 10 250 grama. Počinitelj je uhićen, protiv njega je podnesena prijava za dva kaznena djela, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, rekao je Romano Landeka, načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Jučer je uhićen 26-godišnjak s riječkog područja.

- Zaustavljen je u vozilu BMW riječkih registarskih oznaka u Posedarju. Vidjeli smo da je otprije poznat policiji i tada je na scenu stupila naša kolegica Lili, službeni pas za detekciju droga. U naslonu dječje sjedalice pronađeno je pakiranje s 534 grama droge heroin i jedan omot s 1018 grama za koje sumnjamo da se radi o tzv. punilu koje služi za povećanje mase droge, kaže Miki Zrilić, voditelj Odjela kriminaliteta droga.

Obojica muškaraca predana su pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Predstavnici Policijske uprave zadarske nisu željeli otkriti vrijednost zaplijenjene droge kako ne bi – kazali su – nekoga stimulirali. Zaključili su tek da je riječ o velikoj količini te da će ova zapljena zadati velik udarac zadarskom narkotržištu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!