13:50 / 21.02.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

"Ovo je Vladina borba za preživljavanje i opstanak na vlasti"

-

-

Foto: - / -

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov na konferenciji za novinare izvijestio je da je Vlada odbila prijedlog izmjena izbornog zakona njegova stranke. Time je poručila da ne želi unaprijediti demokraciju te da se bori za goli opstanak na vlasti.
Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov na konferenciji za novinare izvijestio je da je Vlada odbila prijedlog izmjena izbornog zakona njegova stranke. Time je poručila da ne želi unaprijediti demokraciju te da se bori za goli opstanak na vlasti, ustvrdio je.

- Vlada je naše izmjene izbornog zakona i tako dokazala da jedino njima odgovara postojeći sustav i da ne žele promjene, rekao je Petrov, čija stranka predlaže tri preferencijska glasa na parlamentarnim izborima, elektroničko glasovanje, smanjenje broja saborskih zastupnika i usklađenje veličine izbornih jedinica.

- Vlada je danas odbila naš prijedlog da građani biraju svoje zastupnike imenom i prezimenom, i to pet dana nakon što je obrisala pod s 400 tisuća potpisa građana koji su tražili referendum na ovu istu temu. Vlada ne želi promjene, njima jedinima odgovara ovakav sustav, a sve ostalo je dimna zavjesa i performans, istaknuo je Petrov, u nadi da će građani zapamtiti da Vlada zapravo ne želi unaprijediti demokraciju.

- Predložili smo tri preferencijalna glasa, ali ih je Vlada odbila, jednako kao i elektroničko glasovanje. To znači da je otpisala sve mlade koji su iselili iz Hrvatske. Odbili su i naš prijedlog da sve izborne jedinice vrijede isto, znači, ovo je Vladina borba za njihovo preživljavanje i goli opstanak na vlasti, smatra Petrov.

Petrov nije htio komentirati jučerašnje glasovanje o Zakonu o privatizacije Ine kada su HRAST-ov Hrvoje Zekanović i NHR-ov Zlatko Hasanbegović, prema vlastitim tvrdnjama, slučajno ostali u sabornici i tako je vladajuća većina imala kvorum.

- Nemam namjeru to komentirati. Ako se vratite natrag na glasovanje o Ini i gušenju referenduma, vidjet ćete da je jedini Mosta stao protiv toga, jedino je Most odlučio zaštititi građane od ovih poteza Vlade, poručio je Petrov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!