Ozalj: Besplatan vrtić roditeljima trećeg i svakog sljedećeg djeteta

10:15 / 24.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Djeca u vrtiću

Djeca u vrtiću

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Grad Ozalj u idućoj će godini roditeljima trećeg i svakog sljedećeg djeteta omogućiti besplatni boravak djeteta u tamošnjem dječjem vrtiću, a iznos za opremu novorođenog djeteta podiže sa dvije na tri tisuće kuna. Gradsko vijeće donijelo je i niz drugih mjera kojima želi demografski obnoviti taj grad.

Uvedene su nove mjere financijske pomoći za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji radi kupnje ili rekonstrukcije obiteljske kuće ili stana na području Ozlja. Mlade obitelji te će mjere, u iznosu do 20.000 kuna, moći koristiti, nakon objave javnog poziva.

Uvjet je da barem jedan od bračnih ili izvanbračnih drugova nije stariji od 40 godina, da je u stalnom radnom odnosu te da u vlasništvu nemaju drugu useljivu nekretninu, odnosno da im kupljena nekretnina ili nekretnina koju grade ili rekonstruiraju predstavlja prvu nekretninu za stanovanje na području Hrvatske.

Budući Ozalj želi potaknuti naseljavanja na svoje područje, spomenutu mjeru moći će koristiti građani koje već imaju prebivalište u gradu, ali i oni koji ga još nemaju, no naknadno će ga prijaviti u određenom roku nakon ostvarivanja financijske pomoći za kupnju, gradnju ili rekonstrukciju stambenog objekta.

Osobe koje prvi put grade obiteljsku kuću kako bi riješile stambeno pitanje u 2022. moći će biti potpuno ili djelomično oslobođene plaćanja komunalnog doprinosa ako nisu starije od 40 godina, ako kuća koju namjeravaju graditi ima najviše dvije stambene jedinice te ako podnositelj zahtjeva, niti njegovi članovi obiteljskog kućanstva, nemaju na području Hrvatske drugu useljivu kuću ili stan, objavio 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!