Ozlijeđen hrvatski vojnik, nastradale mu šaka i oči

19.05.2023.

22:05

Autor: P.F./HRT

Kristina Stedul Fabac

Kristina Stedul Fabac

Foto: Odora hrvatskog vojnika, ilustracija / PIXSELL

U vojarni "Stožerni brigadir Ante Šaškor" u Delnicama u četvrtak navečer ozlijeđen je pripadnik Hrvatske vojske prilikom pripreme poligona za provođenje planirane obučne aktivnosti, potvrđeno je HRT-u iz Ministarstva obrane.

Hrvatski vojnik u vojarni u Delnicama zadobio je ozljede šake i očiju. Pružena mu je adekvatna liječnička pomoć u KBC-u Rijeka, a nastale ozljede uspješno su mu sanirane, navode iz Ministarstva obrane odgovarajući na upit HRT-a o ozljeđivanju vojnika.

Obzirom da je u tijeku utvrđivanje svih relevantnih okolnosti koje su dovele do spomenutnog događaja, Ministarstvo obrane nije u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije, kao ni prejudicirati eventualne zaključke ili komentirati medijske napise, navode.

Napominjemo pritom kako su prilikom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije te kako se u navedenim slučajevima primijenjuju standardni operativni postupci i procedure, dodaje MORH. 

Na kraju, ističemo kako nam je u ovom trenutku najvažnije zdravlje, odnosno uspješan oporavak ozljeđenog pripadnika Hrvatske vojske, odgovoreno je HRT-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!