20:06 / 28.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Ozlijeđena djevojčica stigla na Rebro - Novak: Nadam se da će biti dobro

-

-

Foto: - / -

Djevojčica je zbog težine ozlijeda u Zagreb stigla sanitetskim vozilom. Ima brojne ozljede glave i prsnog koša i na mehaničkoj je ventilaciji.
Teško ozlijeđena djevojčica koju je otac jutros bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu stigla je oko 20.45 na KBC Rebro. Iako je za njezin prijevoz iz Zadra bio spreman vladin zrakoplov, djevojčica je zbog težine ozlijeda u Zagreb stigla sanitetskim vozilom. Ima brojne ozljede glave i prsnog koša i na mehaničkoj je ventilaciji.- Djevojčica je prevezena i došla je u najboljem mogućem stanju, što znači da je dobro. Djevojčica je u induciranoj komi, ima povrede glave, grudnog koša, trbuha i kostiju lica. Intubirana je i ne diše samostalno. U ovom trenutku možemo procijeniti da je njezino stanje stabilno. Na aparatu je za disanje. Nadamo se da će biti sve dobro, a osnovni problem je glava. Sada je najvažnije sačuvati mozak, dobiva lijekove za smanjenje otoka mozga. Za par dana ćemo znati hoće li se izaći iz kritičnog stanja. Nadamo se i vjerujemo da će biti dobro, kazao je zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak.- Podsjetimo, 54-godišnji muškarac s prvog je kata kuće u Pagu bacio svoje četvero djece u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina. Petogodišnja djevojčica ima lakše ozljede. Trogodišnjem dječaku ozlijeđena su pluća. Nalaze se na odjelu dječje kirurgije u bolnici u Zadru. Druga je djevojčica na odjelu za intenzivnu skrb zadarske bolnice, pri svijesti je i trebala bi sutra na operaciju.

Njihovog oca tereti se za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina. Riječ je o zapuštenoj obitelji, a majka nije prijavljivala supruga zbog obiteljskog nasilja. Više pročitajte ovdje

- Tragični događaj u Pagu zgrozio je i svjetsku javnost. Vijest o tragičnim događajima s Paga prenjeli seu, između ostalih The New York Times, The Asociated Pres, Fox News i ABC News. Više pročitajte ovdje.

- Gdje smo bili kad je nasilnik, nad kojim se čudi cijela nacija imao 5, 7 ili 12 godina? Gdje smo bili kad su se djeca 'samo malo zezala na satu'?, upitala je te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Gordana Buljan Flander. Više pročitajte ovdje

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!