14:24 / 09.08.2018.

Autor: HRT

Ozlijeđeni talijanski ronilac u teškom stanju

Foto: Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Foto: Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Talijanski ronilac, koji je jučer ozlijeđen u pomorskoj nesreći blizu otočića Sestrice Male, nalazi se na liječenju u KBC-u Split. U teškom je stanju.
Talijanski ronilac, koji je jučer ozlijeđen u pomorskoj nesreći blizu otočića Sestrice Male, nalazi se na liječenju u KBC-u Split. U teškom je stanju.

Kako je priopćilo Ministarstvo mora, promet i infrastrukture, ronilac je stradao u pomorskoj nesreći jučer malo poslije 17 sati. Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik jučer su, nakon primanja dojave, isplovili na mjesto nesreće te su o događaju izvijestili MRCC Rijeka (Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru), nadležnu Upravu sigurnosti plovidbe resornoga Ministarstva, Pomorsku policiju Dubrovnik i Županijsko državno odvjetništvo.

Nesreća se dogodila kada je voditelj brodice, hrvatski državljanin P.P., tijekom plovidbe vlastitom brodicom, 200 do 300 metara od obale otočića Sestrice Male udario i teško ozlijedio 63-godišnjeg talijanskog ronioca P.P.D. Voditelj brodice ozlijeđenog je ronioca odmah izvukao iz mora te ga prevezao do luke Korčula.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći ubrzo nakon dolaska utvrdili su teške i za život opasne ozljede te su zatražili hitan helikopterski prijevoz ozlijeđenoga u splitski KBC, gdje je zaprimljen malo prije 18 sati.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik i nadležne Lučke ispostave Korčula u suradnji sa službenicima Pomorske policije, kako se navodi u priopćenju, obavljaju očevid o uzrocima nesreće, a proveli su i alkotest, koji je pokazao da voditelj brodice nije bio u alkoholiziranom stanju.

Sinoć je, prema nalogu službenika Županijskoga državnog odvjetništva, brodica koja je naletjela na talijanskog ronioca izvučena iz mora te je obavljen pregled trupa.

Prema prikupljenim podacima, službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su Ministarstvo da je stradali ronilac do mjesta nesreće ronio samostalno, dok su njegova supruga i prijatelj, oboje državljani Republike Italije, boravili na motornoj jahti "Nimila" usidrenoj na drugom kraju otočića Sestrice Male te ih je o nesreći obavijestila njima nepoznata osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!