Pad zrakoplova glavna tema i u Saboru

08.05.2020.

12:55

Autor: HRT

default error photo
U HDZ-u ističu da će odluka premijera Plenkovića ovisiti o rezultatima razgovora s ministrom Krstičevićem.
Ostavka ministra Krstičevića glavna je tema i za sabornike. U HDZ-u ističu da će odluka premijera Plenkovića ovisiti o rezultatima razgovora s ministrom Krstičevićem, dok u oporbe kažu da ona i nema nekakvog smisla s obzirom na to da slijedi raspuštanje Sabora, izbori i tehnički rad Vlade.

Inače u Saboru danas nema glasovanja, na redu je samo jedna točka, riječ je o izmjenama i dopunama poslovnika pučkog pravobranitelja, time se želi uspostaviti jedna nova služba u njegovom djelokrugu i ta služba bi trebala pružiti zaštitu svima koji prijavljuju nepravilnosti.

A evo što kažu o ostavci ministra Krstičevića saborski zastupnici:

Branko Bačić/HDZ/:

- Rekao sam da je reagirao emotivno, on je general, ima puno događaja i ožiljaka iz rata, a ovo je drugi put u 5 mjeseci i ja razumijem da je on emotivan i na takav način reagira.

- Ova ostavka bi bila moralan čin kada ona ne bi dolazila, kako se špekulira, samo 7 dana prije raspuštanja hrvatskog sabora, ovako samo ostavlja pitanje ima li uopće smisla - smatra Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

- Mislim da nije vrijeme za politiziranje, za prozivanje ministra u ovakvoj tragičnoj situaciji, sve što ja mogu je u ime Mosta izraziti sućut obiteljima poginulih pilota a probleme koji imamo u našem zrakoplovstvu i općenito u našoj vojsci, to će rješavati nova Vlada - poručuje Nikola Grmoja /Most/.

- U nekim drugim ozbiljnim situacijama kako bi on reagirao? Pa imamo ministra koji reagira emotivno i to ministra obrane. On je trebao već otići i zbog nekih drugih stvari i on je jedna od slabijih karika ove Vlade - uvjerena je Anka Mrak-Taritaš /GLAS/.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!