Pad zrakoplova na Lošinju, ozlijeđeni van životne opasnosti

08.08.2018.

14:06

Autor: HRT

default error photo
Riječ je o zrakoplovu Piper talijanske registracije. Nakon istrage znat će se više pojedinosti, no pretpostavlja se da je riječ o ljudskoj pogrešci.
Manji zrakoplov srušio se kod aerodroma Ćunski pokraj Malog Lošinja. Prema dosad dostupnim informacijama, pilot nije imao na radaru kontrolu leta u Puli pa je morao sletjeti na aerodrom na Lošinju.

Tijekom slijetanja dogodila se nesreća. Dvije su osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene. Prevezene su u KBC Rijeka. Nisu životno ugroženi. Riječ je o zrakoplovu Piper talijanske registracije. Nakon istrage znat će se više pojedinosti, no pretpostavlja se da je riječ o ljudskoj pogrešci.

"Spušteni su svi dostupni timovi, anesteziološke i kirurške službe. Radi se o dvoje teže i dvoje lakše ozlijeđena pacijenta, međutim obrada je još u tijeku. Za sada smo procijenili, nema životno ugroženih pacijenata", izjavila je specijalistkinja Hitne medicine KBC Rijeka Petra Šverko

Naša novinarka Danijela Minić razgovarala je s istražiteljem Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća Dejanom Ćurikom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!