08:50 / 30.08.2019.

Autor: T.D./Hina

Pag dobiva Javnu vatrogasnu postrojbu

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Grad Pag će do konca godine osnovati Javnu vatrogasnu postrojbu što će omogućiti brže intervencije u slučaju požara te u budućnosti zapošljavnje 21 osobe s otoka Paga.
Grad Pag će do konca godine osnovati Javnu vatrogasnu postrojbu što će omogućiti brže intervencije u slučaju požara te u budućnosti zapošljavnje 21 osobe s otoka Paga.

- Nakon tri godine zajedničkih napora Grada Paga i općina Kolan i Povljana do kraja godine pristupiti će se registraciji ustanove Javne vatrogasne postrojbe Pag, raspisat će se javni natječaj za zapošljavanje, obuku i školovanje zaposlenika, istaknuo je paški gradonačelnik Ante Fabijanić, dodajući kako će sve tri jedinice sudjelovati u troškovima JVP te organizirati zaštitu od požara i zajednička dežurstva.

Očekujemo financiranje države iznosu od 2, 8 milijuna kuna, kao i pomoć kroz donacije u nabavi opreme, rekao je Fabijanić ističući kako osnivanje JVP puno znači za Pag i dvije spomenute općine.

Vatrogasno će vozilo u roku jedne minute izaći na teren na području Grada Paga, a pet minuta po pozivu na područje Kolana i Povljane. Također, kroz narednih par godina zaposliti će se 21 osoba te ćemo i na taj način zadržati ljude na otoku, istaknuo je. 

Sjedište JVP Pag biti će u Vatrogasnom domu DVD-a Pag. Hrvatska vatrogasna zajednica izdala je pozitivno rješenje na odluke Paga, Kolana i Povljane o osnivanju JVP Pag. Grad Pag se po izvršenju svih propisanih radnji i ishođenju konačnog Rješenja obvezuje do kraja  godine registrirati javnu ustanovu koja će u budućnosti zapošljavati 21 osobu s otoka Paga, priopćili su u petak iz Grada Paga.

Javno vatrogasna postrojba sudjeluje u provedbi preventivnih mjera zaštite od požara i eksplozija, gašenju požara i spašavanju ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom, pruža tehničku pomoć u nezgodama i opasnim situacijama te obavlja i druge poslove u nesrećama.

Postrojba može, uz vatrogasnu djelatnost upisanu u sudski registar, obavljati i druge djelatnosti koje služe obavljanju vatrogasne djelatnosti ili se uobičajeno obavljaju uz tu djelatnost (održavanje vozila, organizacija kulturnih i sportskih priredaba, prijevoz vode i sl.).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!